Готварство

Веган ориз с гъби и чушка

27 Окт 2018 | 06:57 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 40 минути Порции: 4
Веган ориз с гъби и чушка

Продукти:

  • 1 и ½ чаши сварен бял ориз
  • 1 супена лъжица зехтин
  • ¼ чаша соев сос
  • 1 чаена лъжица сусамово олио
  • 1 глава лук, нарязан
  • 1 червена чушка, нарязана
  • 4 едри печурки
  • 3 стръка пресен лук, нарязан

Приготвяне:

Загрейте зехтина в голям дълбок тиган на средна температура. Добавете ориза. Разбърквайте, докато се запържи за около 4-5 минути. Добавете соевия сос и сусамовото олио. Разбъркайте. Накрая прибавете лука и чушката, пресния лук, гъбите. Овкусете по желание със сол и черен пипер.

Снимка: iStock

Вижте още: