Готварство

Киноа с черен боб и царевица

15 Мар 2019 | 06:11 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 2
Киноа с черен боб и царевица

Продукти:

  • 1 чаена лъжица зехтин
  • 1 глава лук, нарязана
  • 3 скилидки чесън, пресовани
  • ¾ чаша киноа
  • 1 и ½ чаши зеленчуков бульон
  • 1 чаена лъжица куркума
  • ¼ чаена лъжица лют червен пипер
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1 чаша царевица от консерва, отцедена
  • 300 г черен боб, сварен (може и от консерва)
  • ½ чаша пресен кориандър, нарязан

Приготвяне:

Загрейте мазнината в дълбок тиган на средна температура. Запържете лука и чесъна до кафяво за 10 минути. Добавете киноата към лука и чесъна. Покрийте с бульона и похлупете с капак. Овкусете с куркума, лют пипер, черен пипер и сол. Оставете да заври на котлона, намалете температурата и гответе, докато киноата абсорбира цялата течност или около 20 минути.

Накрая добавете царевицата и черния боб. Разбъркайте и оставете да се готви още 4-5 минути. Сервирайте поръсено обилно с кориандъра. По желание може да добавите и пресни или сушени домати.

Снимка: istock

Опитайте още: