Готварство

Веган чипс от къдраво зеле

02 Апр 2019 | 11:23 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 10
Веган чипс от къдраво зеле

Продукти:

  • 1 глава къдраво зеле
  • 1-2 супени лъжици зехтин
  • 1 супена лъжица оцет „Шери“
  • 1 щипка сол
  • подправки по избор

Приготвяне:

Загрейте фурната на 150-160 градуса. Измийте къдравото зеле. Накъсайте листата му на по-малки парченца, колкото големината на стандартен картофен чипс. Премахнете кочаните на зелето, използвайте само листата.

След като измиете листата ги подсушете много добре с кухненска хартия или в центрофуга за салати. Поставете зехтина в чиста найлонова торбичка със затварящ се механизъм. Сложете вътре къдравото зеле и подправките. Разклатете добре, за да полепне добре навсякъде.

Разпръснете чипса върху кухненска хартия за печене. Печете за около 35 минути на слаба фурна, като внимавате да не изгорите чипса.

Снимка: iStock

Вижте още: