Готварство

Ориз с моркови и печени орехи

10 Юни 2019 | 05:30 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 2
Ориз с моркови и печени орехи

Продукти:

  • 1 чаша ориз басмати
  • 2 чаши вода
  • ¼ чаша печени орехи, счукани
  • 1 супена лъжица масло
  • 1 глава лук, нарязан
  • 1 чаена лъжица настърган джинджифил
  • ¾ чаша настъргани моркови
  • сол на вкус
  • лют пипер на вкус
  • пресен кориандър, нарязан на ситно

Приготвяне:

Сварете ориза във водата. Оставете да кипне и варете около 20 минути. Отцедете.

Докато оризът се готви, настържете морковите, изпечете орехите за 2-3 минути в тиган без мазнина и ги счукайте. Разтопете маслото в тигана на средна температура и в него запържете лука, докато стане кафяв. Към него добавете морковите, джинджифила и солта. Намалете котлона и оставете да се задуши за още 5 минути. Добавете лютия пипер и орехите. Разбъркайте. Когато сте готови с ориза, добавете и него към всичко останало и разбъркайте. Поръсете с кориандър и сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още: