Готварство

Хумус с червени печени чушки

02 Юни 2019 | 06:12 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 10 мин Порции: 4
Хумус с червени печени чушки

Продукти:

  • 200 г сварен нахут, отцеден
  • 3-4 печени червени чушки
  • 3 супени лъжици лимонов сок
  • 1 и ½ супени лъжици тахан
  • 1 скилидка чесън, пресован
  • ½ чаена лъжичка куркума
  • ½ чаена лъжица люта чушка, стрита
  • ¼ чаена лъжица сол
  • 1 супена лъжица пресен магданоз

Приготвяне:

Изпечете и обелете чушките. По желание можете да използвате готови печени капии от буркан. Ако печете чушките сами, почистете ги добре от семките. След това сложете всички продукти в блендер или чопър и пасирайте, докато се получи гладка смес. Сервирайте върху печени брускети или филийки.

Снимка: iStock

Опитайте още: