Готварство

Средиземноморска салата с леща, лук и моркови

22 Яну 2020 | 05:00 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 45 мин Порции: 2
Средиземноморска салата с леща, лук и моркови

Продукти:

  • 200 г леща
  • 125 г моркови на кубчета
  • 150 г червен лук, нарязан
  • 2 скилидки чесън, пресован
  • 1 дафинов лист
  • ½ чаена лъжица мащерка
  • 2 супени лъжици лимонов сок
  • 60 г нарязана на ситно целина
  • 4 супени лъжици пресен магданоз, наситнен
  • 1 чаена лъжица сол
  • ¼ чаена лъжица черен пипер
  • 4 супени лъжици зехтин

Приготвяне:

В дълбок тиган или тенджера смесете лещата, морковите, лука, чесъна, дафиновия лист и мащерката. Добавете вода, така че да покрие продуктите. Кипнете я на котлона. След като заври, намалете котлона. Покрийте с капак и оставете да къкри 20 минути. Отцедете водата. Извадете дафиновия лист. Изчакайте да изстине леко и добавете зехтин, лимонов сок, целина, магданоз, сол и пипер. Разбъркайте и сервирайте на стайна температура.

Снимка: iStock

Вижте още: