Меню

Средиземноморска салата с леща, лук и моркови

22 януари 2020 | 05:00 | Илияна Николова
1 от 1 гласа
Добави в любими
200 г леща
125 г моркови на кубчета 
150 г червен лук, нарязан
2 скилидки чесън, пресован
1 дафинов лист 
½ чаена лъжица мащерка 
2 супени лъжици лимонов сок
60 г нарязана на ситно целина
4 супени лъжици пресен магданоз, наситнен
1 чаена лъжица сол
¼ чаена лъжица черен пипер 
4 супени лъжици зехтин
45 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

В дълбок тиган или тенджера смесете лещата, морковите, лука, чесъна, дафиновия лист и мащерката. Добавете вода, така че да покрие продуктите. Кипнете я на котлона. След като заври, намалете котлона. Покрийте с капак и оставете да къкри 20 минути. Отцедете водата. Извадете дафиновия лист. Изчакайте да изстине леко и добавете зехтин, лимонов сок, целина, магданоз, сол и пипер. Разбъркайте и сервирайте на стайна температура.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай