Готварство

Червено зеле с ябълки и лук

19 Яну 2020 | 05:58 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 40 мин Порции: 2
Червено зеле с ябълки и лук

Продукти:

  • 2 супени лъжици олио
  • 550 г настъргано червено зеле
  • 1 глава лук, нарязан
  • 2 ябълки, обелени и нарязани
  • 2 супени лъжици вода
  • 1и ½ чаени лъжици сол
  • черен пипер на вкус
  • 3 супени лъжици захар
  • 3 супени лъжици оцет

Приготвяне:

Загрейте мазнината в тиган. Запържете зелето и лука, докато омекнат. Прибавете ябълките, водата, солта и пипера. Покрийте и намалете котлона. Оставете да се задуши за 25 минути. След това залейте с оцета и захарта, като разбъркате добре, за да се разтвори добре и ястието да добие сладко-кисел вкус. Гответе още 5-6 минути преди да свалите от котлона. Сервирайте като гарнитура.

Снимка: iStock

Опитайте още: