Готварство

Патладжани по италиански

08 Окт 2014 | 14:19 |
Рейтинг:
Патладжани по италиански

Продукти:

  • 2 големи патладжана
  • 1 чаена лъжичка смляна морска сол
  • 2 яйца
  • 1 супена лъжица прясно мляко
  • 2 супени лъжици средиземноморска подправка микс
  • ¾ чаша зехтин екстра върджин
  • 1 буркан готов сос маринара
  • 1 връзка пресен босилек, ситно нарязан
  • 250 г моцарела, нарязана на тънки ивици
  • ½ чаша прясно настърган пармезан
  • галета за овалване

Приготвяне:

Нарежете по дължина патладжаните на филии. Постелете ги върху кухненска хартия и ги поръсете обилно с морската сол. Оставете ги за известно време, за да се изцедят горчивите сокове. Изплакнете и подсушете отново с хартия.

Разбийте млякото с яйцата в купа. В отделна купа поставете галетата. Натопете всеки резен патладжан в млечно-яйчената смес, а след това в галетата.

Загрейте фурната на 180 градуса. Поставете предварително подготвените по този начин патладжани в намазнена форма за печене. Подредете ги в нея. Между всеки ред патладжани заливайте със зехтина и соса маринара. Поръсвайте с босилека, моцарелата и пармезана като внимавате да ви остане количество до самия край.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути.

Сервирайте веднага.

Време за приготвяне: 1 час

Снимка: Thinkstock

Опитайте още: