Готварство

Фритата със спанак

27 Май 2015 | 11:55 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 1 час Порции: 8
Фритата със спанак

Продукти:

  • 1 зелена чушка
  • 4 супени лъжици зехтин
  • 1 връзка пресен лук
  • 300 г пресен спанак
  • 8 големи яйца
  • 4 супени лъжици пълнозърнеста галета
  • ½ чаша натрошено сирене
  • сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. Отделно пуснете котлона на средно висока температура. Запечете нарязаната чушка в тигана, докато почернее леко от всички страни.

Добавете в тигана зехтина. Като се загрее добавете спанака и лука. Похлупете го под капак, за да се задушат заедно с чушката. Подправете със солта и черния пипер. Разбъркайте и отстранете от котлона.

Отделно смесете яйцата с галетата, ¾ чаша вода и още малко сол в голяма купа. Разбъркайте и добавете сместа в тигана. Натрошете сиренето и сложете и него в тигана. След като се запържи, пъхнете фритатата във фурната, ако тиганът ви е с огнеупорна дръжка. Ако не – пресипете я в тава за печене.

Печете за около 15 минути или докато добие златист загар.

Снимка: iStock

Опитайте още: