Фритата със спанак

27 май 2015 | 11:55 | Илияна Николова
4 от 2 гласа
Добави в любими
1 зелена чушка
4 супени лъжици зехтин
1 връзка пресен лук
300 г пресен спанак
8 големи яйца
4 супени лъжици пълнозърнеста галета
½ чаша натрошено сирене
сол и черен пипер на вкус
1 ч.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Отделно пуснете котлона на средно висока температура. Запечете нарязаната чушка в тигана, докато почернее леко от всички страни.

Добавете в тигана зехтина. Като се загрее добавете спанака и лука. Похлупете го под капак, за да се задушат заедно с чушката. Подправете със солта и черния пипер. Разбъркайте и отстранете от котлона.

Отделно смесете яйцата с галетата, ¾ чаша вода и още малко сол в голяма купа. Разбъркайте и добавете сместа в тигана. Натрошете сиренето и сложете и него в тигана. След като се запържи, пъхнете фритатата във фурната, ако тиганът ви е с огнеупорна дръжка. Ако не – пресипете я в тава за печене.

Печете за около 15 минути или докато добие златист загар.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати