Готварство

Постна мусака с патладжани, картофи и магданоз

08 Дек 2016 | 10:15 |
Рейтинг:
5 от 2 гласа
Време на приготвяне: 60 минути Порции: 8
Постна мусака с патладжани, картофи и магданоз

Продукти:

  • 3 патладжана
  • 300-400 г картофи
  • 2 яйца
  • 1 щипка сол
  • 1 щипка червен пипер
  • 1 щипка черен пипер
  • 2 стръка пресен магданоз (може и сушен)
  • 1 глава лук
  • За заливката:
  • 50 мл олио
  • 2 яйца
  • 1 чаша кисело мляко
  • 2 лъжици брашно

Приготвяне:

Нарежете патладжаните на едри колелца. Нарежете картофите на едри кубчета. Запържете ги в сгорещено олио, докато покафенеят леко. Към тях добавете и патладжаните и запържете за кратко. Извадете ги от тигана и подредете в тава за печене. Нарежете лука на ситно. Запържете го в същото олио и изсипете към зеленчуците в тавата.

Нарежете магданоза на много ситно. Смесете го с две от яйцата, солта, пипера. Разбийте, докато се смесят. Изсипете при зеленчуците. Разбъркайте.

За заливката:

Смесете двете останали яйца с киселото мляко и брашното. Бъркайте, докато стане каша. С нея залейте мусаката. Печете за около 30 минути на 200-220 градуса или до готовност.

Снимка: iStock

Опитайте още: