Готварство

Карфиол пане

07 Яну 2017 | 09:39 |
Рейтинг:
5 от 2 гласа
Време на приготвяне: 30 минути Порции: 6
Карфиол пане

Продукти:

  • 1 кг карфиол
  • 1 чаша олио
  • 4 яйца
  • 100 г пармезан
  • 2 супени лъжици универсална подправка по избор
  • 1 чаша галета

Приготвяне:

Сварете карфиола в подсолена вода да омекне. След това го разделете на малки розички. В купа смесете галетата с пармезана и подправката. Яйцата разбийте в друга купа. Потапяйте всяка розичка карфиол първо в яйцата, после в сместа с галетата.

Загрейте мазнината в дълбок съд и пържете на маслена баня, докато карфиолът покафенее.

Снимка: iStock

Опитайте още: