Готварство

Омлет с гъби, пресен лук и авокадо

03 Апр 2017 | 10:05 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 20 минути Порции: 2
Омлет с гъби, пресен лук и авокадо

Продукти:

  • 4 яйца
  • 1 авокадо
  • 200 г варен грах от консерва
  • 2 връзки магданоз
  • 150 г гъби
  • 150 г сирене
  • 1 щипка сол
  • 1 щипка черен пипер
  • 2 супени лъжици олио
  • 2 стръка зелена салата
  • 1 връзка пресен лук

Приготвяне:

Разбийте яйцата заедно с подправките. Нарежете магданоза и лука на ситно. Нарежете сиренето и авокадото на кубчета, а зелената салата накъсайте. Смесете салатата с авокадото и овкусете с малко черен пипер и зехтин. Оставете настрана.

Загрейте олиото. В него задушете гъбите. Смесете яйцата с лука и залейте гъбите. След като омлета стане готов внимателно го извадете, прегънете го на две и го напълнете с авокадото, зелената салата и нарязаното на кубчета сирене. Поръсете с магданоза.

Снимка: iStock

Опитайте още: