Безглутенова фритата със спанак и гъби

2 декември 2018 | 06:14 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 супени лъжици масло от авокадо 
½ глава лук, нарязан
1 червена чушка, нарязана
1 домат, нарязан 
250 г гъби, нарязани 
2 супени лъжици пресен лук, нарязан 
2 скилидки чесън, пресован
12 яйца
1 чаша течна сметана за готвене 
1 чаша настърган кашкавал по избор 
1 супена лъжица пресен босилек, ситно нарязан
½ супена лъжица сол 
½ чаена лъжица черен пипер
500 г спанак
1/3 чаша прясно настърган пармезан
75 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса.

В голям тиган на средна температура загрейте маслото от авокадо. В него запържете кромида. Разбърквайте, докато стане прозрачен. Добавете чушките, доматите, гъбите и пресния лук. Гответе за 5 до 8 минути, като разбърквате непрекъснато. След това добавете чесъна и гответе още 1 минута. Свалете от котлона и оставете настрана.

В голяма купа разбъркайте яйцата, докато станат пухкави и гладки. Добавете в тях сметаната, кашкавала, босилека, солта, пипера. Разбъркайте и добавете спанака.

Излейте зеленчуковата смес в намазнена тава за печене. Залейте с яйчената смес. Разбъркайте леко, за да се разпредели навсякъде в тавата. Поръсете с пармезана. Печете за 50 минути на 180 градуса. Извадете от фурната и оставете да почива 10-15 минути преди сервиране.

Снимка: Maxpixel

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай