Готварство

Безглутенова фритата със спанак и гъби

02 Дек 2018 | 06:14 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 75 минути Порции: 8
Безглутенова фритата със спанак и гъби

Продукти:

  • 2 супени лъжици масло от авокадо
  • ½ глава лук, нарязан
  • 1 червена чушка, нарязана
  • 1 домат, нарязан
  • 250 г гъби, нарязани
  • 2 супени лъжици пресен лук, нарязан
  • 2 скилидки чесън, пресован
  • 12 яйца
  • 1 чаша течна сметана за готвене
  • 1 чаша настърган кашкавал по избор
  • 1 супена лъжица пресен босилек, ситно нарязан
  • ½ супена лъжица сол
  • ½ чаена лъжица черен пипер
  • 500 г спанак
  • 1/3 чаша прясно настърган пармезан

Приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса.

В голям тиган на средна температура загрейте маслото от авокадо. В него запържете кромида. Разбърквайте, докато стане прозрачен. Добавете чушките, доматите, гъбите и пресния лук. Гответе за 5 до 8 минути, като разбърквате непрекъснато. След това добавете чесъна и гответе още 1 минута. Свалете от котлона и оставете настрана.

В голяма купа разбъркайте яйцата, докато станат пухкави и гладки. Добавете в тях сметаната, кашкавала, босилека, солта, пипера. Разбъркайте и добавете спанака.

Излейте зеленчуковата смес в намазнена тава за печене. Залейте с яйчената смес. Разбъркайте леко, за да се разпредели навсякъде в тавата. Поръсете с пармезана. Печете за 50 минути на 180 градуса. Извадете от фурната и оставете да почива 10-15 минути преди сервиране.

Снимка: Maxpixel

Опитайте още: