Готварство

Италианска фритата с аспержи и гъби

17 Окт 2019 | 05:43 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 2
Италианска фритата с аспержи и гъби

Продукти:

  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 скилидка чесън, обелена
  • 250 г аспержи, обелени и нарязани
  • 250 г гъби, нарязани
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1/3 чаша сухо бяло вино
  • 4 яйца
  • 1/3 чаша прясно мляко
  • 3 супени лъжици настърган пармезан
  • 1 супена лъжица пресен магданоз, нарязан

Приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. В дълбок тиган, подходящ за печене и на фурна, загрейте зехтина. В него запържете чесъна за около 1-2 минути. Добавете аспержите и гъбите. Гответе още 5 минути, докато омекнат. Овкусете със сол и пипер. Добавете и виното. Извадете чесъна.

Разбийте яйцата, млякото, 2 лъжици пармезан, магданоза, сол, черен пипер в купа. Добавете в тигана и разбъркайте внимателно. Пържете, докато яйцата се стегнат леко или 3 минути. Поръсете с остатъка от пармезана и преместете във фурната. Печете фритатата за около 20 минути или до получаване на златиста коричка.

Снимка: iStock

Вижте още: