Меню

Каша от коприва с яйце

31 март 2015 | 15:44 | Мария Дуковска
5 от 1 гласа
Добави в любими
800 г коприва
100 г масло
50 г брашно
100 г сирене
4 яйца
литър прясно мляко
сол, черен и червен пипер
20 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Измиваме копривата и я бланшираме в гореща вода за 10 минути.

Изваждаме я в студена вода, за да я „шокираме“ и запазим зеления цвят.

След това я накълцваме на ситно. Правим бешамел от маслото, млякото и брашното.

Овкусяваме със сол, пипер. Смесваме соса с накълцаната коприва и поднасяме с рохко яйце на очи.

По желание гарнираме с настъргано сирене.

Рецептата е приготвена и предоставена от готвач Борис Колаксъзов.


Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай