Готварство

Пълнени патладжани по гръцки

16 Мар 2018 | 06:10 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 90 минути Порции: 2
Пълнени патладжани по гръцки

Продукти:

  • 2 патладжана
  • 500 г белени домати от консерва
  • 400 г сирене
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • зехтин
  • босилек
  • мащерка

Приготвяне:

Нарежете патладжаните по дължина. Издълбайте ги, така че да се получат лодки. Нарежете пълнежа на кубчета. Нарежете белените домати. Настържете сиренето. Посолете патладжаните за половин час, за да отделят горчивината си. След това изплакнете.

Смесете сърцевината на патладжаните с доматите, сиренето и подправките. Подредете лодките в намазнена с олио тавичка. Отгоре поръсете сините домати леко със зехтин. Печете в загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Снимка: iStock

Вижте още: