Меню

Пълнени патладжани по гръцки

16 март 2018 | 06:10 | Илияна Николова
5 от 4 гласа
Добави в любими
2 патладжана
500 г белени домати от консерва
400 г сирене
сол
черен пипер
олио
зехтин
босилек
мащерка
90 мин.

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Нарежете патладжаните по дължина. Издълбайте ги, така че да се получат лодки. Нарежете пълнежа на кубчета. Нарежете белените домати. Настържете сиренето. Посолете патладжаните за половин час, за да отделят горчивината си. След това изплакнете.

Смесете сърцевината на патладжаните с доматите, сиренето и подправките. Подредете лодките в намазнена с олио тавичка. Отгоре поръсете сините домати леко със зехтин. Печете в загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай