Пикантен карфиол на фурна с магданоз
16 Юни 2018 | 06:31 | Илияна Николова Време на приготвяне: 60 минути Порции: 6
Продукти:
- 1 глава карфиол
- 2 супени лъжици зехтин
- 2 скилидки чесън
- 1 щипка сол
- 2 щипки черен пипер
- 2 супени лъжици масло
- ¼ чаена чаша чили сос, готов
- 2 стръка пресен магданоз
Приготвяне:
Нарежете карфиола на розички. Овкусете го като го намажете навсякъде със зехтина и го оваляйте в солта, пипера и пресования чесън. Може да използвате и чесън на гранули. Изсипете розичките в постлана с хартия за печене тава и печете в загрята на 200 градуса фурна за 20 минути.
В отделна купа смесете разтопеното масло с чили соса. Намажете карфиолчетата със сместа. Върнете във фурната за още 15 минути. След като е готов, поръсете с пресен магданоз и сервирайте.
Снимка: iStock
Опитайте още: