Печеният карфиол с нар и пармезан на Блейк Лайвли
16 Авг 2018 | 06:50 | Илияна Николова Време на приготвяне: 45 минути Порции: 2
Продукти:
- 2 глави карфиол
- зехтин екстра върджин
- морска сол
- готов микс подправка за скара по избор
- 3-4 супени лъжици пармезан, настърган
- 150 грама семена от нар
- 1 шепа печени кедрови ядки
- За винегрета:
- 1 чаша предварително накиснати златни стафиди
- ½ чаша масло от гроздови семки
- 1/3 чаша оризов оцет
- 2 супени лъжици сол
- 1 щипка червен пипер
- 1 щипка черен пипер
Приготвяне:
Сложете всички съставки за винегрета в блендер и ги смесете.
Кипнете тенджера с вода. Разтворете в нея морската сол. Междувременно загрейте фурната на 200 градуса.
Почистете и накъсайте на по-малки розички карфиола. Отстранете кочана и листата.
Поставете го в тава за печене. Поръсете с малко зехтин отгоре. Овкусете със сол и малко от готовия микс подправки. Запечете във фурната, докато добие лек кафяв загар.
Извадете от фурната, когато е готово и го полейте с 4-5 супени лъжици от винегрета. Разбъркайте и поръсете с пармезан, семената от нар, кедровите ядки.
Забележка: Винегретът се съхранява в стъклен буркан за други ястия.
Снимка: Reuters/ iStock
Опитайте още: