Готварство

Печеният карфиол с нар и пармезан на Блейк Лайвли

16 Авг 2018 | 06:50 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 45 минути Порции: 2
Печеният карфиол с нар и пармезан на Блейк Лайвли

Продукти:

  • 2 глави карфиол
  • зехтин екстра върджин
  • морска сол
  • готов микс подправка за скара по избор
  • 3-4 супени лъжици пармезан, настърган
  • 150 грама семена от нар
  • 1 шепа печени кедрови ядки
  • За винегрета:
  • 1 чаша предварително накиснати златни стафиди
  • ½ чаша масло от гроздови семки
  • 1/3 чаша оризов оцет
  • 2 супени лъжици сол
  • 1 щипка червен пипер
  • 1 щипка черен пипер

Приготвяне:

Сложете всички съставки за винегрета в блендер и ги смесете.

Кипнете тенджера с вода. Разтворете в нея морската сол. Междувременно загрейте фурната на 200 градуса.

Почистете и накъсайте на по-малки розички карфиола. Отстранете кочана и листата.

Поставете го в тава за печене. Поръсете с малко зехтин отгоре. Овкусете със сол и малко от готовия микс подправки. Запечете във фурната, докато добие лек кафяв загар.

Извадете от фурната, когато е готово и го полейте с 4-5 супени лъжици от винегрета. Разбъркайте и поръсете с пармезан, семената от нар, кедровите ядки.

Забележка: Винегретът се съхранява в стъклен буркан за други ястия.

Снимка: Reuters/ iStock

Опитайте още: