Картофен огретен с лук и кашкавален сос
08 Сеп 2018 | 05:56 | Илияна Николова Време на приготвяне: 120 минути Порции: 4
Продукти:
- 4 големи картофа, нарязани на филийки
- 1 глава лук, нарязана на кръгове
- сол и черен пипер на вкус + ½ щипка сол
- 3 супени лъжици масло
- 3 супени лъжици брашно
- 2 чаши прясно мляко
- 1 и ½ чаши настърган кашкавал
Приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса. Намазнете тава за печене. В нея подредете нарязаните на филийки картофи като си оставите за покриване. Отгоре разпределете кръговете лук. Покрийте с останалите картофи. Овкусете със сол и черен пипер.
В малък тиган разтопете маслото на средна температура. В него изсипете брашното и солта, разбъркайте. След това добавете млякото и отново разбърквайте, докато сместа се сгъсти. В соса прибавете кашкавала и оставете да се разтопи за 2-3 минути.
Залейте картофите със сместа. Печете за около час и половина под фолио. Малко преди да извадите от фурната махнете фолиото, за да хване коричка.
Снимка: iStock
Вижте още: