
Продукти:
- 1 и ½ супени лъжици олио или зехтин
- 1 малка глава лук, нарязан
- 1 супена лъжица настърган джинджифил
- 4 скилидки чесън
- 2 картофа, нарязани на кубчета
- 4 моркова, нарязани на кубчета
- 1 люта чушка
- 3 супени лъжици нарязано кашу
- 250 г доматен сос
- 2 супени лъжици сол
- 1 и ½ чаени лъжици къри
- 1 чаша замразен грах
- ½ зелена чушка, нарязана
- ½ червена чушка, нарязана
- 1 чаша готварска сметана
- 1 щипка пресен кориандър, нарязан на ситно
Приготвяне:
Загрейте олиото в тиган. В него запържете лука, докато омекне. Добавете джинджифила и чесъна, намачкан предварително и разбърквайте за около 1 минута. Смесете картофите, лютата чушка, кашуто, морковите и доматения сос. Овкусете със сол и къри. Добавете ги в тигана и гответе, разбърквайки, за 10 минути или докато картофите омекнат.
Преместете всичко в гювече. Добавете граха, чушките и сметаната. В предварително загрята на 220 градуса фурна печете ястието за около 40 минути или докато всички зеленчуци омекнат.
Добавете пресния кориандър преди сервиране.
Снимка: iStock
Опитайте още: