Италиански оризови кюфтенца
31 Окт 2018 | 07:09 | Илияна Николова Време на приготвяне: 120 минути Порции: 6
Продукти:
- 2 яйца
- 1/3 чаша настърган пармезан
- 1 супена лъжица сушен магданоз
- ¼ супена лъжица черен пипер
- 2 щипки сол
- 1 л вода
- 1 чаша суров ориз
- 1 и ½ чаши хлебни трохи и ли галета
- 2 чаши зехтин
Приготвяне:
В голяма купа смесете разбитите яйца, пармезана, магданоза, пипера и едната щипка сол. Покрийте сместа и охладете в хладилник.
Междувременно кипнете водата на котлона. Посолете я с другата щипка сол. След като заври, сварете ориза в нея като намалите температурата. Когато е готов, свалете от огъня и отцедете водата.
Комбинирайте ориза с яйчената смес много бавно, за да не сварите яйцата с горещия ориз. Оставете сместа да се охлади на стайна температура за 1 час.
С ръце оформете топчета от сместа. Оваляйте ги добре в хлебните трохи, докато се покрият изцяло.
Загрейте зехтина в тиган на средна температура. Изпържете оризовите кюфтенца до златисто.
Снимка: iStock
Вижте още: