Готварство

Италиански оризови кюфтенца

31 Окт 2018 | 07:09 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 120 минути Порции: 6
Италиански оризови кюфтенца

Продукти:

  • 2 яйца
  • 1/3 чаша настърган пармезан
  • 1 супена лъжица сушен магданоз
  • ¼ супена лъжица черен пипер
  • 2 щипки сол
  • 1 л вода
  • 1 чаша суров ориз
  • 1 и ½ чаши хлебни трохи и ли галета
  • 2 чаши зехтин

Приготвяне:

В голяма купа смесете разбитите яйца, пармезана, магданоза, пипера и едната щипка сол. Покрийте сместа и охладете в хладилник.

Междувременно кипнете водата на котлона. Посолете я с другата щипка сол. След като заври, сварете ориза в нея като намалите температурата. Когато е готов, свалете от огъня и отцедете водата.

Комбинирайте ориза с яйчената смес много бавно, за да не сварите яйцата с горещия ориз. Оставете сместа да се охлади на стайна температура за 1 час.

С ръце оформете топчета от сместа. Оваляйте ги добре в хлебните трохи, докато се покрият изцяло.

Загрейте зехтина в тиган на средна температура. Изпържете оризовите кюфтенца до златисто.

Снимка: iStock

Вижте още: