Запържени аспержи в масло
28 Ное 2018 | 06:22 | Илияна Николова Време на приготвяне: 20 минути Порции: 8
Продукти:
- ¼ чаша масло
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 чаена лъжичка сол
- ¼ чаена лъжичка черен пипер
- 3 скилидки чесън, пресован
- 500 г аспержи, почистени
Приготвяне:
Разтопете маслото в тигана. След като се втечни добавете зехтина, солта и пипера. Запържете в тях чесъна за около минута, докато стане кафяв. Накрая добавете аспержите и ги пържете в мазнината около 10 минути, като разбърквате с дървена лъжица, за да не загорят. Така приготвените аспержи са подходящи за гарнитура към месо, риба, яйца, ориз, картофи.
Снимка: Maxpixel
Опитайте още: