Глазирани моркови с масло и лимонов сок
03 Яну 2019 | 06:48 | Илияна Николова Време на приготвяне: 30 минути Порции: 2
Продукти:
- 2 големи моркова
- 1 супена лъжица масло
- 1 супена лъжица кафява захар
- 1 чаена лъжица лимонов сок
- сол и черен пипер
- магданоз
Приготвяне:
Сложете морковите в голям съд, покрийте ги с вода. Нека водата заври, след това намалете котлона, докато омекнат или около 7-8 минути. Отцедете водата.
Загрейте голям тиган на средна температура. В него разтопете маслото. Запържете морковите, кафявата захар и лимоновия сок. Малко преди да свалите от огъня овкусете с подправките.
Снимка: iStock
Опитайте още: