Готварство

Мексиканска царевица на грил

19 Юли 2019 | 05:04 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 45 мин Порции: 8
Мексиканска царевица на грил

Продукти:

  • ½ чаша майонеза
  • 1 лайм, изцеден
  • 1 супена лъжица лют червен пипер
  • 1 чаена лъжица пушен червен пипер
  • 8 големи царевици
  • ¼ чаша масло, разтопено
  • ½ чаша настърган кашкавал
  • Сол на вкус
  • 1 лайм, нарязан на полумесеци

Приготвяне:

Загрейте скарата. Намазнете леко, за да не залепват царевиците, когато ги поставите.

Смесете в купа майонезата, сока от лайм, лютия и пушения червен пипер. Разбъркайте добре. Оставете в хладилник за известно време. Кипнете вода междувременно. Подсолете я и в нея сварете царевицата за 5-6 минути. Отцедете. Поставете царевиците на скарата до получаване на карамелен цвят от всички страни или около 3-4 минути на страна.

Намажете обилно царевицата с разтопеното масло и майонезения дресинг. Поръсете с настъргания кашкавал, докато са горещи и сервирайте. Добавете по резенче лайм във всяка чиния.

Снимка: iStock

Опитайте още: