Готварство

Сьомга с хрупкава коричка и аспержи

31 Окт 2016 | 12:10 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Сьомга с хрупкава коричка и аспержи

Продукти:

  • 2 парчета сьомга
  • 2 жълтъка
  • 150 г настърган пармезан
  • 150 г хлебни трохи
  • няколко стръка магданоз
  • сол,зехтин
  • 300 г аспержи

Приготвяне:

В купа смесете хлебните трохи заедно с наситнения магданоз и пармезана. Разбъркайте всичко добре и в отделна купичка разбийте жълтъците. Потопете рибата първо в тях, а след това в сухата смес.

Сложете ги в тавичка върху хартия за печене, заедно с почистените аспержи. Овкусете зеленчуците със сол, черен пипер и малко зехтин (малко мазнина може да поръсите и върху рибата). Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15-20 минути.

Снимка: Facebook

Опитайте още: