Готварство

Сьомга на грил с дип от авокадо

20 Яну 2019 | 06:26 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 40 минути Порции: 4
Сьомга на грил с дип от авокадо

Продукти:

  • 1 авокадо, обелено и нарязано
  • 2 скилидки чесън, пресовани
  • 3 супени лъжици кисело мляко
  • 1 супена лъжица пресен лимонов сок
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1 кг филе от сьомга
  • 2 чаени лъжици сушен копър
  • 2 супени лъжици пресен лук, ситно нарязан

Приготвяне:

В купа смесете намачканото авокадо, чесъна, киселото мляко, лимоновия сок. Овкусете със сол и пипер. Разбъркайте.

Втрийте копъра в сьомгата заедно с малко сол и пипер. Поставете парчетата филе върху нагорещен грил или загрят оребрен тиган за 15 минути от всяка страна.

Сервирайте рибата, намазана с дипа от авокадо.

Снимка: iStock

Вижте още: