Готварство

Кокосови скариди

25 Юли 2015 | 12:02 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 1 час Порции: 8
Кокосови скариди

Продукти:

  • 1 яйце
  • ½ чаша брашно + ¼ чаша
  • 2/3 чаша бира
  • 1 и ½ чаени лъжички бакпулвер
  • 2 чаши кокосови стърготини
  • 24 бр скариди, обелени
  • 3 чаши олио за пържене

Приготвяне:

В средно голяма купа смесете яйцето, ½ чаша от брашното, бирата и бакпулвера. Поставете останалата ¼ чаша брашно и кокосовите стърготини в отделни купички.

Всяка скарида потопете първо в брашното, след това в сместа с яйцето, накрая в кокоса. Оваляйте по този начин всички скариди. Поставете ги върху кухненска хартия, за да се оттече излишното количество панировка.

След това ги охладете в хладилник за около 30 минути.

Загрейте мазнината на силна температура или във фритюрник. Запържете скаридите на маслена баня за около 5 минути до златистокафяво. Сервирайте с любимия си сос.

Снимка: iStock

Опитайте още: