Меню

Кокосови скариди

25 юли 2015 | 12:02 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 яйце
½ чаша брашно + ¼ чаша 
2/3 чаша бира
1 и ½ чаени лъжички бакпулвер
2 чаши кокосови стърготини
24 бр скариди, обелени
3 чаши олио за пържене
1 ч.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

В средно голяма купа смесете яйцето, ½ чаша от брашното, бирата и бакпулвера. Поставете останалата ¼ чаша брашно и кокосовите стърготини в отделни купички.

Всяка скарида потопете първо в брашното, след това в сместа с яйцето, накрая в кокоса. Оваляйте по този начин всички скариди. Поставете ги върху кухненска хартия, за да се оттече излишното количество панировка.

След това ги охладете в хладилник за около 30 минути.

Загрейте мазнината на силна температура или във фритюрник. Запържете скаридите на маслена баня за около 5 минути до златистокафяво. Сервирайте с любимия си сос.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай