Запържени скариди с чесън и лимонов сок
06 Дек 2016 | 16:30 | Илияна Николова Време на приготвяне: 15 минути Порции: 2
Продукти:
- 300 г скариди
- 2 скилидки чесън, намачкани
- 20 мл зехтин
- 2 супени лъжици лимонов сок, пресен
- 1-2 стръка пресен магданоз
- 1 щипка черен пипер
- ½ щипка сол
Приготвяне:
Загрейте зехтина в дълбок тиган. Запържете чесъна до леко златисто. Добавете скаридите и подправките. Подправете с малко сол. Пържете като разбърквате непрекъснато, за да не залепнат скаридите. След няколко минути добавете и лимоновия сок. Разбъркайте още веднъж и свалете от огъня.
Снимка: iStock
Опитайте още: