Готварство

Сотирани миди с пармезан и чесън

15 Мар 2017 | 09:47 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 40 минути Порции: 2
Сотирани миди с пармезан и чесън

Продукти:

  • 300 г миди
  • 3 стръка пресен лук
  • 2-3 скилидки чесън
  • 2 стръка пресен магданоз
  • 250 г гъби
  • пармезан за поръсване
  • ½ лимон
  • 50 мл бяло вино
  • 2 щипки черен пипер (може и бял)
  • 1 щипка сол

Приготвяне:

В дълбок тиган загрейте мазнината. Нарежете зеленчуците и магданоза. Запържете ги в мазнината за няколко минути. След това прибавете и мидите за няколко минути. Накрая добавете виното. Похлупете тигана с капак и намалете котлона. Гответе така за още 5-6 минути.

Свалете от котлона. Поръсете с прясно изцедения лимонов сок и пармезана.

Снимка: iStock

Опитайте още: