
Продукти:
- 1 кг скариди, почистени
- 2 супени лъжици рапично олио
- 1 глава лук, нарязан
- 5 скилидки чесън, пресован
- 1 щипка сол
- 2 супени лъжици настърган джинджифил
- ½ чаена лъжица черен пипер
- 1 чаена лъжица червен пипер
- ¾ чаша бира
- ¼ чаша кетчуп
- 1 чаена лъжица захар
- 1 супена лъжица царевично нишесте
- 1 супена лъжица вода
- 1 супена лъжица сусамово олио
- 3 стръка пресен лук, нарязан
- 1 стрък пресен магданоз, нарязан
Приготвяне:
Загрейте рапичното олио в голям тиган на висока температура. Запържете кромида в него заедно с чесъна, джинджифила за около 1 минута, като постоянно разбърквате. Добавете скаридите, солта, черния пипер и гответе, докато скаридите станат розови и непрозрачни или около 5 минути. Добавете бирата, кетчупа, захарта и оставете соса да заври.
Намалете котлона. Разтворете царевичното нишесте във водата заедно с червения пипер. Разбъркайте. Добавете в тигана и оставете отново да заври. Разбърквайте, докато сосът клокне и започне да се сгъстява. След като скаридите станат по-тъмно розови, е време да добавите сусамовото масло, да разбъркате за последно и да отстраните от котлона.
Поръсете с пресния лук и магданоза.
Снимка: istock
Опитайте още: