Готварство

Миди с масло, чесън и бяло вино

20 Юни 2019 | 05:17 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 2
Миди с масло, чесън и бяло вино

Продукти:

  • 50 миди с черупки
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 6 скилидки чесън, пресован
  • 1 чаша бяло вино
  • 2 супени лъжици масло
  • ½ чаша нарязан пресен магданоз

Приготвяне:

Измийте добре мидите от пясъка и солената вода. В голяма дълбока тенджера загрейте зехтина. Запържете в него чесъна за 1-2 минути, като разбърквате. Залейте с бялото вино. Оставете да кипне и намалете котлона след като виното се редуцира.

Сложете мидите в тенджерата, добавете маслото, покрийте с капак и задушавайте, докато мидите започнат да се отварят. След като всички се отворят (ако има такива, които остават затворени, отстранете ги), прехвърлете мидите в подходящ за сервиране съд и поръсете с магданоза.

Снимка: iStock

Опитайте още: