Готварство

Скариди по сечуански в сладко-кисел сос

21 Юли 2019 | 05:22 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 30-40 мин Порции: 2
Скариди по сечуански в сладко-кисел сос

Продукти:

  • 4 супени лъжици вода
  • 2 супени лъжици кетчуп
  • 1 супена лъжица соев сос
  • 2 чаени лъжици царевично нишесте
  • 1 чаена лъжица мед
  • ½ чаена лъжица червен пипер
  • ¼ чаена лъжица джинджифил, стрит
  • 1 супена лъжица олио
  • ¼ чаша ситно нарязан пресен лук
  • 4 скилидки чесън, пресован
  • 350 г обелени скариди

Приготвяне:

В купа смесете водата, кетчупа, соевия сос, царевичното нишесте, меда, червения пипер и джинджифила. Разбъркайте много добре и оставете настрана.

Загрейте олиото в голям тиган на средна към висока температура. Запържете лука и чесъна за 1 минута. Добавете скаридите и ги разбъркайте добре, за да се покрият навсякъде с мазнина. Добавете соса и гответе с леко разбъркване, докато сосът започне да се сгъстява и да бълбука.

Снимка: iStock

Вижте още: