Печени скариди с чесън и масло
15 Фев 2020 | 05:58 | Илияна Николова Време на приготвяне: 30 мин Порции: 6
Продукти:
- 250 г масло
- 2 супени лъжици дижонска горчица
- сокът от ½ лимон
- 2 скилидки чесън, пресован
- ½ връзка пресен магданоз, ситно нарязан
- 1 кг скариди, почистени
Приготвяне:
Загрейте фурната на 220 градуса. На котлона в среден по големина тиган разтопете маслото. Към него добавете горчицата, лимоновия сок, чесъна и магданоза. Разбърквайте постоянно. Когато маслото се разтопи напълно, свалете от котлона. Поставете скаридите в тава за печене. Залейте ги с масления сос. Печете за около 15 минути или до златисто.
Снимка: iStock
Вижте още: