Готварство

Домашен царевичен хляб

16 Май 2019 | 06:21 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 1
Домашен царевичен хляб

Продукти:

  • 1 и ½ чаши царевично брашно
  • 2 и ½ чаши прясно мляко
  • 2 чаши пшеничено брашно
  • 1 супена лъжица бакпулвер
  • 1 чаена лъжица сол
  • 2/3 чаша захар
  • 2 яйца
  • ½ чаша олио

Приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. В купа смесете царевичното брашно с млякото. Разбивайте поне 5 минути, за да не останат бучки. Междувременно намазнете тава за печене в правоъгълна форма.

В друга голяма купа пресейте пшениченото брашно, бакпулвера, солта и захарта. Добавете царевичната смес към брашното. След това прибавете яйцата и олиото и разбийте с миксера до получаване на гладка смес. Излейте в подготвената тава.

Печете за около 35-40 минути или до суха клечка.

Снимка: iStock

Вижте още: