Лесна баница с праз и сирене
10 Ное 2015 | 12:00 | Илияна Николова Време на приготвяне: 60 минути Порции: 10-12
Продукти:
- 1 супена лъжичка олио
- 1 яйце
- 250 г краве сирене
- 1 връзка праз лук
- 1/2 връзка копър
- 1 пакет фини кори за баница
Приготвяне:
Нарежете праз лука на ситно. Запържете го в дълбок съд, за да се задуши. Разбърквайте непрекъснато, докато пусне вода. След това свалете от огъня и изчакайте да се охлади. Към него прибавете сиренето, предварително натрошено. Чукнете и яйцето вътре и разбъркайте. Накрая добавете и ситно нарязания копър.
Вземете един-два листа от корите. Разстелете и поръсете с малко от мазнината. След това намажете с получената плънка и навийте на руло. Направете това с всички кори. Подредете ги в предварително намазнена тавичка във формата на охлюв.
Печете в загрята на 200 градуса фурна за около половин час.
Снимка: личен архив
Опитайте още: