Готварство

Пирог с лук и яйца

22 Юли 2016 | 15:11 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 60 минути Порции: 5
Пирог с лук и яйца

Продукти:

  • 4 яйца
  • 7 супени лъжици брашно
  • 1/3 чаена лъжичка сода за хляб
  • 200 грама кисело мляко
  • 1 супена лъжица майонеза
  • За плънката:
  • 6 сварени яйца
  • 2-3 връзки пресен лук
  • сол по желание и на вкус

Приготвяне:

В купа смесете яйцата, заедно с майонезата и киселото мляко. Разбъркайте добре и след това добавете брашното, в което предварително сте сложили содата за хляб. В отделна купа сложете нарязания лук, заедно с нарязаните сварени яйца.

В намаслена тавичка за печене изсипете половината от тестото, след това сложете плънката и накрая останалата част от сместа. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.

Снимка: iStock

Вижте още: