Баница със сирене и спанак
08 Яну 2017 | 10:24 | Илияна Николова Време на приготвяне: 60 минути Порции: 10
Продукти:
- 1 пакет кори за баница
- 500 г спанак
- 300 г сирене
- 3 яйца
- 1 чаша олио
- 1 щипка сол
- 1 щипка черен пипер
- 1 щипка червен пипер
- 1 глава лук
Приготвяне:
Натрошете сиренето. Нарежете лука на много ситно. Спанакът се накъсва, но ако е бейби спанак може да се остави и с цели листа.
Загрейте малко мазнина в тиган на средна температура. Запържете лука. След него добавете и спанака да се задуши. След това се прибавя и сиренето. Разбърква се и се оставя спанакът да слегне.
Свалете сместа от котлона и чукнете яйцата в нея. Разбъркайте, докато се смесят напълно и добавете подправките. Разпределете сместа между корите и ги навийте. Печете в загрята на 200 градуса фурна за около 40 минути.
Снимка: iStock
Опитайте още: