Готварство

Баница с месо и лук

19 Фев 2017 | 17:35 |
Рейтинг:
4 от 3 гласа
Време на приготвяне: 90 минути Порции: 12
Баница с месо и лук

Продукти:

  • 600 г свинско месо без тлъстини
  • 4 големи глави лук
  • 1 пакет кори за баница
  • 2 щипки сол
  • 1 щипка риган
  • 2 щипки черен пипер
  • 2 щипки чубрица
  • 50 мл олио

Приготвяне:

Нарежете месото на дребни късове. Нарежете лука на едри полумесеци. Загрейте мазнината и запържете в нея месото и лука, докато напълно се задушат. Овкусете плънката, докато е в тигана и разбъркайте добре.

В намазнена тавичка постелете няколко кори, поръсете с плънката, след това наложете още няколко кори и така докато свършат корите и месото с лука. Внимавайте най-отгоре да ви останат кори. Намажете баницата отгоре с малко олио и печете в загрята на 200 градуса фурна до златисто.

Снимка: iStock

Опитайте още: