Лесна баница без кори и яйца
06 Яну 2018 | 06:22 | Илияна Николова Време на приготвяне: 60 минути Порции: 10
Продукти:
- 300 г брашно
- 1 чаша кисело мляко
- 1 по-голямо кубче масло
- 1 чаена лъжичка сода за хляб
- 300 г сирене
Приготвяне:
Разбъркайте содата в киселото мляко, докато шупне. Разтопете маслото. Бавно го налейте в млякото и разбърквайте. Натрошете сиренето и прибавете и него към сместа. Накрая добавете брашното и забъркайте меко лепкаво тесто. Разбъркайте го добре с дървена лъжица.
Изсипете тестото в намазнена тава за печене на баница. Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 45 минути.
Още вкусни рецепти вижте на страницата ни във Фейсбук „Ръкохватки – лесни рецепти“
Снимка: iStock
Опитайте още: