Меню

Лесна баница без кори и яйца

6 януари 2018 | 06:22 | Илияна Николова
4 от 4 гласа
Добави в любими
300 г брашно
1 чаша кисело мляко
1 по-голямо кубче масло 
1 чаена лъжичка сода за хляб
300 г сирене
60 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Разбъркайте содата в киселото мляко, докато шупне. Разтопете маслото. Бавно го налейте в млякото и разбърквайте. Натрошете сиренето и прибавете и него към сместа. Накрая добавете брашното и забъркайте меко лепкаво тесто. Разбъркайте го добре с дървена лъжица.

Изсипете тестото в намазнена тава за печене на баница. Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 45 минути.

Още вкусни рецепти вижте на страницата ни във Фейсбук „Ръкохватки – лесни рецепти“

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай