Баница със спанак, сирене и гъби
02 Дек 2019 | 10:00 | Илияна Николова Време на приготвяне: 90 мин Порции: 10
Продукти:
- 1 кг спанак, почистен и нарязан
- 1 глава лук, нарязан
- 500 г пресни гъби, нарязани
- 3 супени лъжици олио
- 2 чаши извара
- 2 супени лъжици босилек
- 2 яйца
- 1 чаша сирене
- ¾ чаша масло, разтопено
- 1 пакет кори за баница
Приготвяне:
Задушете леко спанака, докато омекне. В тиган на средна температура запържете лука и гъбите. Добавете към тях и спанака и разбъркайте. В купа разбийте яйцата. В тях разбъркайте изварата, сиренето и босилека.
Намажете тава за печене с маслото. Постелете един пласт кори за баница на дъното на тавата. Намажете с масло. Поръсете с плънка. Покрийте с втори пласт кори и отново намажете с масло. Повторете това, докато подредите всички кори и плънката свърши. Не е нужно да подреждате лист по лист корите. Разделете ги на 5-6 пласта.
Печете за 1 час в загрята на 180 градуса фурна или до златистокафяво.
Снимка: iStock
Вижте още: