Готварство

Домашен козунак в хлебопекарна

27 Май 2013 | 14:00 |
Рейтинг:
Домашен козунак в хлебопекарна

Продукти:

  • 3 яйца,
  • 180 г захар,
  • 150 мл прясно мляко (може и кисело),
  • 100 мл олио,
  • 500 г бяло брашно,
  • 1 пак. хлебна мая на прах

Приготвяне:

От трите яйца се отделя един жълтък и се оставя за намазване. Останалата част от яйцата се разбива с миксер заедно със захарта, млякото и олиото. Прибавят се пресетите заедно брашно и мая и полуготовото тесто се слага в хлебопекарната.

Избира се програма около 3часа (в случай, че машината няма програма за козунак).

По желание се добавят парченца локум и стафиди при определения за добавяне звуков сигнал на машината.

Около 40мин преди края на печенето, козунакът се намазва с разбития отделен жълтък и малко олио. Поръсва се със захар.

Рецептата е на Мария Петрова, участва в конкурса „Най-вкусните великденски рецепти“