Меню

Пръчици от бутертесто с ядки и шоколад

10 декември 2017 | 08:50 | Михаела Лазарова
5 от 3 гласа
Добави в любими
1 охладено бутер тесто
100 г орехи
2 супени лъжици захар
50 г шоколад
1 яйце
40 мин.

  • Порции: 10-12

Продукти
Приготвяне

Сложете на плота бутертестото и го разстелете. Намажете го с разбитото яйце. В кухненски робот смелете ядките, захарта и канелата. Може да оставите по-едри парченца ядки. Сложете сухата смес равномерно върху тестото и настържете много фино малко шоколад. Най-добре е след като смелите ядките и захарта да го прибавите към тях и да разбъркате, така ще ви бъде по-лесно.

Тестото се нарязва на лентички с дебелина около 1,5 см и всяка лента се усуква леко. Подредете лентичките в тавичка върху хартия за печене. Тези части на тестото, които не са покрити с ядки, може да намажете с малко яйце за блясък.

Много е важно да работите бързо с тестото, тъй като когато не е добре охладено е по-трудно да направите форми с него. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до златисто.

Снимка: iStock

Следете и кулинарната ни страница „Ръкохватки – лесни рецепти“.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай