Меню

Бутер кроасани с масло

11 февруари 2015 | 11:10 | Михаела Лазарова
4 от 12 гласа
Добави в любими
За 10-15 кроасана:
1 пакет бутер тесто, охладено
хартия за печене
50-100 г масло
1 жълтък за намазване на кроасаните
1 ч.

Продукти
Приготвяне

Бутер тестото трябва да бъде охладено, не замръзнало. Разстелете го върху кухненския плот и с помощта на точилка леко го оформете. След това с нож изрежете триъгълни парчета. Техният размер зависи от това колко големи искате да бъдат кроасаните.

Във всяко триъгълниче сложете по едно малко парче масло и завийте. Бихте могли да използвате обикновено или предварително да си направите масло с билки. Рецептата за него вижте тук. Поставете кроасаните в тавичка върху хартия за печене и ги намажете с разбит жълтък.

Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност. По желание сервирайте към тях сирене, сладко, течен шоколад.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
*** ( преди 5 години )