Меню

Морковени бисквити с канела и ванилия

15 юли 2018 | 06:28 | Илияна Николова
4 от 3 гласа
Добави в любими
1 чаша овесени ядки
¾ чаша пълнозърнесто брашно
1 и ½ чаени лъжички бакпулвер 
1 и ½ чаени лъжички канела 
1/8 чаена лъжичка сол
2 супени лъжици кокосово масло 
1 голямо яйце 
1 течна ванилия
½ чаша кленов сироп
¾ чаша настъргани моркови
90 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

В купа разбъркайте овесените ядки, брашното, бакпулвера, канелата и солта (сухите съставки). В отделна купа разбъркайте разтопеното кокосово масло, яйцето и ванилията. Добавете кленовия сироп. Смесете двете купи с продукти и разбърквайте, докато се получи сравнително хомогенна смес. Охладете тестото за около 30 минути в хладилник.

Извадете тестото, оформете бисквити с ръце. Поставете ги в тава за печене, застлана с кухненска хартия. Печете за 30 минути в загрята на 220 градуса фурна.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай