Готварство

Домашни солети с мащерка

27 Авг 2011 | 00:58 |
Рейтинг:
Домашни солети с мащерка

Продукти:

  • 1 ч. ч. брашно (може и малко повече)
  • по желание използвайте пшенично или пълнозърнесто брашно
  • 1/2 ч. ч. зехтин или олио
  • 1 ч. ч. кисело мляко
  • 1 ч. л. бакпулвер
  • 1/4 ч. л. сол
  • 50 г кашкавал настърган
  • 1 ч. л. сушена мащерка

Приготвяне:

Тези соленки са идеални за парти, подходящи са и за деца и лека закуска, както и за поднасяне към кафе или чай.

Приготвяне:
Смесете в купа всички продукти и омесете меко и гладко тесто. Разточете тестото на кора с дебелина около 0.3-0.5 мм и с нож или къдрав нож за тесто нарежете лентички с дължина по желание между 3 и 6-7 см. В тава постелете хартия за печене. Подредете соленките като завивате веднъж или два пъти, така че да се получат къдрави (виж снимката). Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15 минути или до зарозовяване.
Добър апетит!

Прочетете още: