Готварство

Парти соленки с ръжено брашно

01 Май 2012 | 10:46 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 2 часа Порции:
Парти соленки с ръжено брашно

Продукти:

  • 1 ч. ч. бяло брашно
  • 1ч. ч. ръжено брашно
  • 1/2 ч. ч. пшеничен зародиш или фини овесени ядки
  • 1 бакпулвер
  • 1/2 ч. ч. зехтин
  • 100 г тофу
  • 2 с. л. натрошено ленено семе (едро смляно)
  • на върха на ножа сол
  • ким или слънчогледови семки за украса

Приготвяне:

Начин на приготвяне:

Замесвате тесто от продуктите, като добавите малко хладка вода, ако е необходимо. Оставяте го да престои на стайна температура около 20-30 минути. Разточвате го на кора с дебелина около 1.5 см.
Намазвате го отгоре с вода и поръсвате със семките или кима. Изрязвате по ваше желание на ленти, квадрати или други форми. Печете в умерена фурна – около 220 градуса за около 30 минути.

Приложение:
Идеални за закуска, следобедно парти или шведска маса. Рецептата е подходяща за вегани, вегетарианци и за всички, които обичат здравословната храна.

Соленките бяха част от благотворителния базар за 10-тия рожден ден на Az-jenata.bg.

Снимка: Ивет Лолова

Опитайте още: