Готварство

Солен кекс със салам и сирене

09 Яну 2017 | 11:35 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 60 минути Порции: 15
Солен кекс със салам и сирене

Продукти:

  • 3 яйца
  • 1 кофичка кисело мляко
  • 1 бакпулвер
  • 50 мл олио
  • 2 и 1/2 ч.ч. брашно
  • 150 г сирене
  • 100 г салам
  • 100 г кисели краставички
  • малко сол
  • малко чубрица
  • малко черен пипер

Приготвяне:

Разбийте яйцата. Смесете бакпулвера и млякото, оставете да шупне, добавете към яйцата. Разбъркайте. Сложете брашното в него, солта и подправките. Разбъркайте. Добавете олиото и малко вода, ако се получи гъсто. Сложете и салама и киселите краставички, нарязани на кубчета и натрошеното сирене. Разбъркайте с дървена лъжица. Получава се гъста смес. Намазнете и набрашнете форма за кекс. Изсипете сместа, заравнете. Печете на 180 градуса за около 40-45 минути. Като започне да се запича отгоре, покрийте с фолио и допечете. Опитайте с клечка, но е малко рисковано, защото сместа е тежка и стои леко мокра, може да ви подведе. Затова е хубаво да се консумира, след като е напълно изстинал.

Снимка: личен архив

Опитайте още: