Готварство

Соленки с кашкавал и чубрица

14 Апр 2021 | 11:10 |
Рейтинг:
4 от 1 гласа
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 10
Соленки с кашкавал и чубрица

Продукти:

  • 200 г брашно с набухвател
  • ¼ супена лъжица сол
  • ½ супена лъжица горчица
  • ½ супена лъжица лют червен пипер
  • 40 г масло
  • 60 г настърган пармезан, кашкавал или чедър
  • 100 мл прясно мляко
  • Чубрица за поръсване

Приготвяне:

Загрейте фурната на 220 градуса. Намажете с мазнина тава за печене. Пресейте брашното, пипера и солта. Начупете размекнатото масло. Добавете него и горчицата към сухите съставки. С пръсти омесете сместа така, че да се получат едри трохи. Добавете и настърганото сирене по избор. Прибавете млякото, като разбърквате постоянно. Ще се получи лепкаво тесто. Омесете го с ръце.

Поставете тестото върху набрашнена повърхност. Разточете го или го разстелете с ръце. С помощта на чаша нарежете тестото на кръгли форми. Подредете ги в тавата. Поръсете с чубрица или я добавете вътре в тестото по време на омесването. Печете до златисто или около 20 минути.

Снимка: iStock

Опитайте още: