Готварство

Солени курабийки без яйца

19 Фев 2010 | 16:28 |
Рейтинг:
4 от 2 гласа
Солени курабийки без яйца

Продукти:

  • 1 ч. ч. кисело мляко
  • 2 ч. ч. брашно
  • 1 ч. л. сода бикарбонат
  • 150 г сирене
  • 2-3 суп. лъж. олио

Приготвяне:

Смесете содата с киселото мляко и разбъркайте с брашното. Добавете натрошеното на едро сирене. Разбъркайте.
С намазнени в олио ръце оформете курабийки и поставете върху намазана предварително тава.
Печете около 15-20 минути на 200 градуса фурна.
С тези съставки излизат около 10-12 пухкави и вкусни курабийки – идеална закуска за малки и големи.
Добър апетит!

* * *

Класически мекици с пудра захар
Бързи питки със сирене
Бърза неделна закуска