Горещ шоколад със сметана и маршмелоу
13 Дек 2018 | 06:44 | Илияна Николова Време на приготвяне: 25 мин Порции: 2
Продукти:
- 2 чаши прясно мляко
- 2 чаени лъжици захар
- 150 г тъмен шоколад
- 1 чаена лъжичка ванилия, течна
- Бита сметана за декорация
- Бонбони маршмелоу
Приготвяне:
Смесете млякото със захарта в тиган на средна температура. Докато млякото се затопля, поставете начупения шоколад в купичка за 30 секунди в микровълновата. Извадете го когато е готов и го разбъркайте. Върнете го за още няколко секунди, докато се разтопи напълно. Когато млякото се стопли достатъчно, поставете в него шоколада и ванилията. Разбъркайте добре. Свалете от котлона. Излейте в подходящи чаши. Добавете розичка бита сметана и пуснете няколко бонбона маршмелоу, за да се разтопят.
Снимка: iStock
Опитайте още: